Snertverkiezing 23 oktober 2025

wie-oh-wie maakt de lekkerste snert van Woerden?
Heel Woerden kookt snert in de derde week van oktober. Maar wie mag zich dit jaar Snertkoning(in) van Woerden noemen? Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard? Wie maakt de lekkerste snert van Woerden, dát is wat heel Woerden wil weten.
Snertverkiezing, dé Snertwedstrijd van Woerden
We gaan het zien (en proeven!) tijdens de zesde editie van de Snert-verkiezing op donderdag 23 oktober.
De verkiezing is expres een dag ná de Koeiemart. Snert is nl. het lekkerst als ‘ie een beetje extra de tijd heeft gehad om op smaak te komen. Is jouw soep dus extra goed gelukt dit jaar? Of heeft jouw oma, buurman of suikeroom dit jaar écht de sterren van de snerthemel gekookt? Bewaar dan een bakje en lever ‘m in!
De jury, bestaat dit jaar uit Adrew de Vreede (chef JIWA), Pike Uittenbogaard (eigenaar Pompier), Gineke van Kesteren (Keurslager en Snert-expert van Woerden) en Jelmer Vierstra, wethouder van financiën en duurzaamheid, klimaat en energietransitie.
Win je? Dan mag jij je traditionele of eigenwijze snertkoning of snertkoningin van 2025 noemen. Daarnaast krijg je een heuse snerttrofee, een oorkonde én krijg je een diner-voor-twee in Stadshart Woerden.
Traditionele of eigenwijze snert?
Er zijn 2 categorieën: Traditionele Snert en Eigenwijze Snert. Traditionele Snert is de erwtensoep zoals we die kennen. Eigenwijze Snert is Snert op, jawel, je raadt het al… geheel eigen wijze. Vegetarisch, veganistisch, Turks, Italiaans, Aziatisch, Oekraïens… Of heb je zelf dagen in de keuken gestaan en geëxperimenteerd met een eigenwijs snertrecept? Sushi van spliterwten en krokant katenspek bijvoorbeeld. Of een stamppotje met spliterwten en worst. Of snertterballen (biterballen-van-snert). Laat je creativiteit stromen en leef je uit. Wie weet win jij dit jaar deze felbegeerde titel.
Hoe doe je mee?
- Haal vanaf 4 oktober een wedstrijdpakket bij Slagerij van Kesteren of de FruitCompany. Het wedstrijdpakket bestaat uit een bakje en een inschrijfformulier.
- Kook de snertsterren van de hemel, laat het gerecht goed afkoelen en schep jouw bakje (niet tot de rand) vol. Bewaar het bakje uiteraard zo lang mogelijk in de koelkast.
- Vul het formulier goed in. Zorg ook dat er serveer- en opwarminstructies bij staan.
- Lever jouw bakje snert in op woensdag 22 oktober tussen 8:00-12:00 of op donderdag 23 oktober tussen 8:00-12:00 bij Keurslagerij van Kesteren. Daar gaat het de koeling in.
- Donderdag 23 oktober gaat de jury proeven bij de Pompier. Wij zorgen dat jouw gerecht goed opgewarmd wordt en serveren het uit aan de jury.
- Heb je gewonnen? Dan bellen we je diezelfde avond nog en dan stemmen we de prijsuitreiking met je af.
Inspiratie nodig? > Bekijk hier de winnende recepten van voorgaande jaren!